Eiii ! Geram betul !
Thursday, November 29, 2012 @ 9:57 AM 0 yeollipops
Kenapa su geram ? Cerita nya macam ni ...

Korang ingat tak su ade kat mane ? Ape ?! Tak ingat ?! Btw , it's ok . Tak kisah pun :P Su kan ade kat Alor Star . Harini hari last . Kejap lagi balik kampung . Ok , ni baru ceritenye . Macam ni , semalam su & family pegi Pekan Rabu . Pastu bile dah sampai , jalan kat sane satu langkah , ade ramai orang merokok . Jalan depan lagi , jumpa geng merokok yang lain pulak . Eiii ! Menyampahnye aku ! -.- Huuuuh . Ok , sabar - sabar . Malam tu pulak , keluar makan kat kedai tepi tasik . ( Sebab time tengah hari tu , makan kat restoran hotel  - yang su duduk - Su dengan mak makan Fish & Chips . Kakak dengan abang pulak makan Chicken Chop . Su minum air Choco Chip Vanilla ~ Sedap (y) Tapi , harga semua RM72.95 . Mahal gileee .. Sebab tu la dinner makan kat luar ... Ok , sambung . Kat kedai makan ( tepi tasik tu ) Ramaaaiii orang yang ade kat situ . Laki la . Dorang datang ramai2 sebab tengok bola -Malaysia lwn Laos- Kat meja tu ade lebih kurang 10++ . ( semua lelaki ) Kebanyakannye / semua MEROKOK ! Nak mati awal ke ? Hehe :) Oklah , that's all for today ~ Annyeong & Assalamualaikum :D
Thanks korang ~
Tuesday, November 27, 2012 @ 10:24 PM 0 yeollipops
Thanks tau untuk sape yang wish kat saye . Ramai yg wish . Tapi , su tunjuk sikit je tau ? Penat nak print screen semua . Ade 60++ . Nak tolong ? Tak payah susah ye ~~

Nmpak tak ? Kalau tak nampak , su terangkan . Dalam bulatan merah tu tertulis " 63 friends posted on Sumayyah's timeline on her birthday "
Ramai kan :D Hehe . Jelly la tu . Tu tak termasuk yang tulis kat blog macam Lia Alia & Babat . Tak lupa jugak buat Dyno saye ! ^^ Sayaaaaaaang korang yang wish kat saye .

Eh , korang tau tak ? Saye ade prince charming ~ Nak tau sape ? Takyah la tau . Segelintir je yang tau . Tak perlu tau pun kan ? Prince Charming je pun . Haha . Oklah , smpai sini je harini ! Bai ! *wave my hands to all of you ~

So so so happy !
Monday, November 26, 2012 @ 11:15 AM 0 yeollipops
Aaahhh ! I'm so happy today ! Cause today is my BIRTHDAY >.< Ramai kawan2 wish kat fb .. Thanks korang ! And , the best is ,, I've got a new phone ! Android .. Thanks to my beloved family <3 So , happy .. Walaupun takde birthday cake , but i'a still happy ! Ade jgak yg hanta mesej je ( kat fb ) but it's ok .. I still appreciate it .. Hek , cikgu pun wish same . Thanks cikgu-cikgu <3 Lagi-lagi la cikgu Saiful . Suke sangat ! Btw , sebenarnye su ade kat Alor Setar ni . Nak katekan bercuti , tak jgak . Sebab ikut ayah . Ayah kene interview orang kat sini . So , su & family ikut je la . Lagipun nanti ade family day dekat Yan , Kedah . Jadi , boleh la terus pergi sane . Hmm , dah lame su tak post gambar kan ? Nak post tapi takleh pulak . Sebab su asyik travell merata-rata , so tak sempat nak upload dalam komputer . Tapi , kkorang taknak tengok pun muke su kan ? Hmm , takpelah T^T Hehe , saje je .. Buat sedih2 pulak . Erm , su letak gamba lain la eh ?


HAPPY BIRTHDAY TO MYSELF !!!!
Su ~~
Thursday, November 22, 2012 @ 5:20 PM 0 yeollipops
Hello everyone !! *Krik krik krik . What ? No response ? Don't care :P Haha . Oklah , harini sye nak bagitau yang sye nak tukar name panggilan sendiri . Sye tukar ek ? Skarang korang bleh panggil sye Su je tau . S + u = Su . Remember that ! Hehe . Kalau tak ingat ni , tak tau la . Sye nak tukar pun sebab tengok kawan2 punye smua gune name masing2 . So , sye pun nak la . Ok , ok . Tukar skarang .. Change change change change .. Hoho . Eh , korang tau tak pasal MAMA 2012 ? Nanti tunjuk kat tv ke tak eh ? Su nak tengok . *Alamak , rase pelik pulak gune nama sendiri . Nak sangat2 tengok . Tapi , macam tak sempat la pulak .


Tengok ! Comel nye diorang !!! >.<  Kesiann Jonghyun oppa :/ Die dah tinggi dah tu * pada su . Hehe . Lol . Oklah , nak tulis ni je untuk harini . Bai , annyeong ~  ^_____^
Yahoo ! ^^
Tuesday, November 20, 2012 @ 4:18 PM 0 yeollipops
Yahoo ! Sye cakap yahoo sebab semalam dapat keputusan UPSR . Semalam memang gementar gila2 . Dah la sebut name sorang2 . 46 orang je pulak tu yang dapat 5A . Tapi , syukur alhamdulillah sye adalah salah sorang daripada 46 orang tu .. ^^ Kawan2 sye pun dapat . Amirah , Aimanis ( Anis ) , Alia & Nureen . Ct dapat 4A 1 B . Tapi die tetap happy . And congrats jgak untuk yang lain2 yang dapat 5A jugak ^___^ Ramai yang tanye sye nanti ayah bgi ape , tpi sye jawab " tak tau lagi :\ " Kawan2 yang lain semua dah dapat . But , it's okay . Dah dapat result bagus kira ok la kan ? Hehe . Tapi sye mintak jugak kat ayah . Mintak phone Nokia Asha . Hoho . Tapi tak dapat lagi . Sabar je lakan ? Lagipun " Sabar itu separuh daripada IMAN " Harap2 dapat la tak lame lagi . >.< Okay , dah habis bab ni , cerita bab lain pulak . Ni nak cerita pasal cuti akhir tahun ni . Cuti kali ni , memang memenatkan . Sebab  , awal2 haritu , balik kampung kat negeri sembilan . Then , balik kampung kat kedah lak . Pastu sekarang kat Melaka & kemungkinan nanti nak balik kedah balik .. OMG ! Dengar pun macam penat sangat-sangat . Haha , sekarang ni ade kat Melaka . Holiday la katakan , hehe . Jangan jeles ~~ :P Tapi kamera takde , so takleh nak tunjuk gambar sye kat Melaka ni .. Huhu T^T Hmm , ni blog kawan2 sye . Check it out if you have some free time ..

Ni je yang sye tahu . Klik je kat name dorang & dah boleh masuk :D Sampai sini jela harini . Babai , Assalamualaikum .
Saye bercuti di kampung ~~
Tuesday, November 13, 2012 @ 7:43 PM 0 yeollipops
Sekarang ni , dh masuk cuti skolah . Cuti akhir tahun . So , sye dah balik kampung dekat Negeri Sembilan , Kuala Pilah . Bile dekat kampung , mestilah ade saudara mara kan ? Hehe , ni nak tunjuk gambar anak saudara & adik saudara saye . Hei , don't call me " makcik " . Sye muda lagi lah . Sebenarnye , anak saudare saye tuh baru 1 tahun . Bile die dah besar nanti , die akan panggil sye mak su  . >.< Dah la . This is his picture . His name is Iman Hakimi . Tak tau lah eja betul ke tak . Tapi kitorang panggil die " Iman " .



 Comel kan ? Yang dukung Iman tu adik saudara sye . Die baru darjah 1 tahun ni . ( gambar2 ni sye ambik guna phone . So , blur la sikit :D ) Lagi satu , Iman sukaaa sangaaaaaaaaat main sudu plastik die . Die jilat , die letak dekat lantai , jilat balik , kadang2 letak dekat mulut orang . Budak kecik memang cmtu . Haha ^_^ Oklah , sampai sini je harini ... Bai ~~


Hello ^_^
Monday, November 12, 2012 @ 2:17 PM 0 yeollipops
Hehe , hello .. Ni nak tunjuk gambar sye pakai jubah graduasi mase haritu . Tapi tak pakai topi lagi sebab belum ambik mase ni .. Mesti korang yang bace ni penat kan sebab sye asyik cerite pasal graduasi , graduasi dan graduasi . Sebenarnye , ade sebab . Sebabnye ialah , hari graduasi haritu adalah hari terakhir sye jumpe cikgu2 & kawan2 . Memanglah 19 November jumpe lagi ,, tpi tu nak ambik result UPSR . Mase tu mestilah semua orang nervous kan .. Kalau korang pun , takkan tak nervous nak ambik result peperiksaan besar . UPSR tuh =,= Okaylah , taknak marah2 kay ? Nanti cepat tua plak . Hehe >.< Hmm , sye tukar topik laa ~ Boleh kan ? Eh ! Apsal sye tanye korang , ni kan blog sye , apedaa .. Hmm , tajuk yang ni pulak pasal sye balik kampung . Sye balik kampung time kelas sye iaitu 6 Baiduri buat gathering dkat Aroma Hijrah . Tau tak , mestilah tak tau kan ? Haha . Sebenarnye sye , Anis & Cikgu Rohani yang pilih tempat tu same 2 . Tapi tengok2 sye pulak yang tak boleh pgi . Pastu kan , boleh pulak dorang yang pegi tu berlagak kat sye dekat FB . Geram betuuul ----,---- Smpai sye buat status macam ni " Best main tepung ? Sudah-sudah la nk jeleskan kte harini -,- " Pastu baaaaru dorang nak berhenti atas pertolongan kawan 2 baikku <3 Tengok ,,  baikkan kawan2 sye . Kau ade ? Hehe , jangan marah :) Lepas aje dorang berhenti , sye rase tersangaaaaat la aman . Lega pun adaaa ~ 

Ha , part ni seronok sikit bgi sye . Sye dengan Anis atau Aimanis tu , main game "Pool Live Tour" dekat FB tu . Kalau search mesti ade punye .. (Kalau yang ade FB la :P ) Takkan tak ade kot . Ayah sye pun ade .. Hehe . Kitorang start main dlm pukul 9:30 atau 10 malam . Lebih kurang la . Tapi kitorang main sampai pukul 12:30 malam .. Sebab abang Anis tu , Amir nak main jugak :/ Pastu gelakkan orang pulak . Haish . Geram betul gengan die tuh :\ Ape ape je lah . Dah la , tu je nak ditulis :) Babai , Assalamualaikum ~ 


My sister bake a rainbow cake ^^
Sunday, November 11, 2012 @ 11:10 PM 0 yeollipops
Sedaaap ~ (y)

I like it .. >.< Saya suka saya suka ( gaya Mei Mei ) hehe :D Nak tengok cake tu ? Jangan meleleh air liur tu pulak tau .. Hehe ..

 ->belum dipotong :) ->dah dipotong :D->sepotong kek pelangi :3

Nampak sedap kan ? Yang dah terliur tu , cuba la buat sendiri ye ~ Jangan putus asa tau , sbb nak buat rainbow cake ni sangaaaaaaaaaat penat . Jangan lupa mencuba :)

Bosan , My BFF , Graduate and Gathering of 6 Baiduri
@ 5:06 PM 0 yeollipops
Hmm , bosan nye harini .. Walaupun dh smpai dekat kampung dari petang semalam . Haaish , nak buat ape lagi ... Tulis blog je la .. Ahh ! Sedihnye zaman persekolahan di sekolah rendah dah tamat .. Memang la dkat SMK pun jumpe orang yang same .. Tpi feeling die lain tau .. Macam mane eh nak cakap . Entahla , tak tau .. Nanti dah tak jumpe dah cikgu-cikgu sekolah rendah .. So sad :')


Okay ~ Ni nak cakap pasal Sambutan Maal Hijrah haritu .. Ni salah satu gambar sye & kawan-kawan masa Sambutan Maal Hijrah dekat sekolah . Yang paaaaaling kiri tu ( yang berbaju kurung merah ya , bukan biru ) Nama die Wan Nur Alia a.k.a Lia Alia . Yang tepi Alia tu sye . Sumayyah a.k.a Su . Yang berbaju pink tu Anis Zafirah a.k.a Aimanis ( Gabungan name die & boyfriend die. Yang last , yang buat peace tu ialah Nureen Alfira a.k.a Dyno . Die panggil sye Sue-mi . Hehe , sempena nama blog ni la ~ Lagi dua orang yang tak ade dalam gamba ni ialah ,, jeng jeng jeng . Hehe ><
Gambar ni masa Sambutan Hari Raya .. Kebetulan ade gambar dorang same-same . So , sye guna la gambar ni . Yang baju die warna biru tua tu Amirah Nabilah a.k.a Penolong Ketua Pengawas ( Amirah ) dan yang berbaju merah tu ialah Siti Rabiatul Adawiyah a.k.a Ct . ( kalau korang bace ni , puas hati jelah tau dgn nama panggilan tu . Jangan nak merungut . Buang name baru tau ! Hehe , jkjk . ) Kami semua ni adalah TCG ~ Cuba la teka name panjangnye :P  Adakah "The Cun Gilerr" ? Ataupun "The Cantik Gilerr" ? Nampaknye semua name tu SALAH ! ;P Hehe .. Yang betul adalah " The Colourful Girls " . Kenape ? Jelly nampak ~ Hehe , kalau nak buat la group sendiri .. Wah ! Cantik jugak kawan-kawan aku ni :P Hehe , ikhlas ni ..

Okay , benda ni takde kaitan pun dengan tajuk kat atas tuh . Sye nak umukan bahawa keputusan UPSR keluar pade 19 November 2012 . Huuuuuuh ! So stress dengan hanya menunggu tarikh tersebut .. Takut pun ade . Hmm , bersabar je lah . " Sabar itu separuh daripada iman ... " Kan bagus kalau semua orang sabar .. Okay , PSRA sye dah dapat keputusan . Sye dapat jaid jiddan je -,- Anis dgn Ct pun .. Ade orang tu kan , dapat mumtaz .. Seronok la tuh .. Okaylah , sye bgitau .. Amirah yang dapat mumtaz tu .. Jelly aku -___- Erm , nureen dgn alia tak pegi sekolah agama ... So , takde keputusan pun la ..

Sebenarnye , sye mengaku kali ni blog ni panjang sikit .. Tpi kalau tak nak baca pun tak kisah ~ Hehe , okay-okay sebenarnye sye rase tajuk tu tak sesuai pun dengan semua yg sye tulis harini .. Ni nak bagitau yang murid-murid SK TTDI Jaya baru graduate semalam - 10 / 11 / 2012 - Ni gamba sye & kawan2 sebelum dan selepas graduate ..( Ni yang sebelum graduate , but without nureen ) Mana Nureen pegi eh time ni ? Aah ,sorry Dyno T^T Oklah , ni gambar selepas graduate . Gambar ni tak de nureen dyno dgn lia alia jugak .. Tapi ade sir saiful ... Gambar ni pun diambil oleh kamera die & diupload dekat facebook .. Ni gambar alia & nureen selepas graduate .. Alaa , tak de la pulak . Hmm , sori korang :'( Tapi , sye naaaak sangat letak gambar nureen yang ni .. Jangan marah tau nureen .. Hehe , dekat fb , gambar ni la yg sye komen banyak .. Hehe , comel kan gambar ni ? Saya suka , saya suka .. Hmm , tu jelah harini ..

Ha , harini 6 Baiduri buat gathering dekat Aroma Hijrah ~ Best la ?! Tau la aku tak boleh pergi . Tak yah la nak berlagak . Geram betul =="  Okayla , kalau korang yang baca tu terase nak buat macam mane kan ? Tak berniat pun .. Happy2 lah ye ~ Ok , lastly sye nak mintak maaf kalau terkasar bahasa dgn korang . Maafkan eh ? Thanks :D


Labels: , , , , , , , ,

So Not In The Mood Today -__-
Friday, November 2, 2012 @ 10:12 PM 0 yeollipops
Why ? Why all this happen to me today ? I just want to enjoy the day . But I can't . Because of Iksan I think . And a few girls . Ahh , speaking sudaa .. Kalau la ada orang yg sudi dgr apa yg sye nk luahkan . Blog je la yang ada .. Harap - harap Iksan sedar yang kitorang ni jauh lbih bagus berbanding 'budak pompuan' tu .

Labels: , ,

Older Posts | Newer Posts